Evenimentele aniversare dedicate celor 30 de ani de la înființarea Universității Româno-Americane continuă cu ”Săptămânile Facultăților” din cadrul URA.
Luni, 24.05.2021, 18:00 – 19:00
”Diversitate, incluziune și egalitate de șanse în context european și național – practici, politici și realități” – dezbatere
Link conectare – click aici
- Moderator: Conf.univ.dr. Botezatu Mihai-Alexandru – Decan al Facultății de Studii Economice Europene
- Invitați:
- Gelu Duminică – doctor în sociologie și profesor asociat al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București, membru al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Riscurilor Sociale și Demografice și coordonator național al programului INSCHOOL, program susținut de Consiliul Europei și Comisia Europeană.
- Cătălina Olteanu – membru în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).
- Florin Buhuceanu – director de advocacy al Asociației ACCEPT, organizație cu care colaborează din anul 1997 pentru apărarea și promovarea drepturilor persoanelor LGBT în România.
- Descriere: Scopul acestui eveniment este de a dezbate alături de experți din societatea civilă metode de promovare și asigurare a practicilor privind incluziunea și promovarea diversității în spațiul academic. Principalele teme abordate: diversitate, incluziune, prevenirea și combaterea discriminării și rolul sistemului educațional universitar în promovarea și aplicarea acestor valori. Evenimentul se va derula în limba română, online.
Miercuri, 26.05.2021, 18:00 – 19:30
”Proiecte de succes și ratări – de la idee la rezultate” – dezbatere
Link conectare – click aici
- Moderator: Conf.univ.dr. Botezatu Mihai-Alexandru – Decan al Facultății de Studii Economice Europene
- Invitați:
- Delia Stan – manager proiecte, Fundația Agenția de dezvoltare comunitară ”Împreună”.
- Irina Pîrlog – consultant, owner Origami Consult SRL, specializată în elaborarea și implementarea de proiecte din fonduri nerambursabile, achiziții publice și private, studii sociologice, elaborarea de strategii de dezvoltare, SMART CITY, comerciale, consultanță tehnică – DALI/SF/Pth.
- Livia Maria Camciuc – Managing director Merita Citit SRL, formator, consultant fonduri europene, expert achiziții publice și private, expert în dezvoltare regională, fost angajat AM POR în direcția achiziții și control.
- Adina Ovedenie – manager de proiecte pentru Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună, specializată în proiecte destinate dezvoltării antreprenoriatului clasic, dar și antreprenoriatului social.
- Elena Rădulescu – Director Departament Economic și Resurse Umane, Universitatea Româno-Americană.
- Descriere: Proiectele sunt instrumente prin care ajungem să ne atingem scopurile într-un termen definit de timp. Fie că e vorba de proiecte personale, sociale sau economice, acestea contribuie la creșterea calității vieții. Evenimentul își propune să reunească reprezentanți ai ONG-urilor, IMM-urilor, consultanților specializați care au experiență în implementarea de proiecte cu finanțare nerambursabilă. Aceștia vor prezenta rezultatele obținute prin intermediul diferitelor proiecte implementate, cu accent pe provocările și oportunitățile întâlnite de la începutul perioadei de scriere și până la finalizarea proiectului. Evenimentul se va derula în limba română, online.
Informațiile cu privire la evenimentele organizate se regăsesc și pe site-ul URA – click aici, pe pagina dedicată ”30 ani URA”.