Facultatea de Afaceri Internaționale
Facultatea de Afaceri Internaționale din cadrul Universității Româno-Americane se regăsește în elita școlilor de business din țară prin performanțele academice ale studenților, nivelul înalt de pregătire academică al corpului profesional și gradul de ancorare și adaptare a programelor oferite studenților la cerințele pieței muncii.
Studenții Facultății de Afaceri Internaționale pot alege dintr-o ofertă bogată de programe de studii universitare de licență și masterat, cu predare în limba română sau limba engleză. Programele facultății urmăresc dezvoltarea resurselor umane cu competențe în domeniul economiei și afacerilor internaționale, având drept scop derularea, evaluarea și implementarea activităților în domeniul economic în medii de afaceri complexe aflate în continuă schimbare.
Urmând programele de licență și masterat oferite de Facultatea de Afaceri Internaționale, studenții:
- dobândesc competențe și know-how privind derularea afacerilor aparținând diferitelor domenii de activitate;
- cultivă și dezvoltă spiritul și competențele antreprenoriale și intraprenoriale;
- dobândesc competențe solide privind relațiile economice internaționale, diplomația economică, regulile de protocol și eticheta, managementul intercultural, guvernarea economică regională și internațională;
- au posibilitatea de a alege programe de studii cu predare exclusiv în limba engleză, atât la nivel de studii de licență, cât și la nivel de studii de masterat;
- pot participa la conferințe și alte evenimente organizate la nivel de facultate și universitate împreună cu reprezentanții mediului de afaceri, precum și la RAU ACCEL – primul accelerator universitar de business.
Competențele dobândite sunt conforme cu cele solicitate prin intermediul Cadrului Național al Calificărilor și urmăresc să imprime absolvenților pregătirea necesară pentru a activa nu doar la nivel național, ci și oriunde în Europa sau în lume.
Studenții facultății pot beneficia de acordurile de parteneriat de tip „dublă diplomă” derulate la nivelul Facultății de Afaceri Internaționale cu St. Francis College și Northwood University din SUA și, respectiv, cu University of York din Marea Britanie, acorduri ce permit aplicanților să devină atât absolvenți ai Universității Româno-Americane, cât și ai uneia dintre prestigioasele instituții de învățământ partenere anterior menționate.
Absolvent al Facultății de Relații Comerciale și Financiar Bancare Interne și Internaționale (promoția 1997)
Absolvent ACCA (2008) - Manager, Departamentul Tranzacții, Deloitte
Director general adjunct, Direcția Generală Trezorerie și Datorie Publică - Departamentul Middle Office, Ministerul Finanțelor
Managing Partner, KMTrust & Partners / IIC Partners
Coordonator de proiect, Departamentul de comunicare și marketing, Institutul European din România
Student internațional din Nigeria
Student internațional din Pakistan
Absolvenții programelor de studii din cadrul Facultății de Afaceri Internaționale pot ocupa, potrivit COR, posturi precum:
- consilier/expert/inspector/referent/economist în relații economice internaționale
- cercetător economist în relații economice internaționale
- consilier afaceri europene
- expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene
- expert contractare activități investiționale
- expert/inspector vamal
- expert eficientizare investiții
- controlor vamal
- controlor pentru datoria vamală
- agent vamal (studii superioare)
- expert aplicare legislație armonizată în domeniul industriei și comerțului
- inspector de concurență
- consultant investiții
- referent de specialitate tir și tranzite (studii superioare).
- trei programe de studii universitare de licență cu predare în limba română:
- un program de studii universitare de licență cu predare în limba engleză:
- International Business* – Study Guide – Download
- studii universitare de masterat cu predare în limba română:
- Afaceri Internaționale* – Descriere program (elemente de bază)
- Finanțe, Bănci, Asigurări – Descriere program (elemente de bază)
- Gestiunea și Auditul Afacerilor** – Descriere program (elemente de bază)
- două programe de studii universitare de masterat cu predare în limba engleză:
- Finance** – Study Guide
- International Business and Entrepreneurship* – Study Guide
* începând cu data de 1 Octombrie 2022 (an universitar 2022-2023), programul de studii va fi organizat de către Facultatea de Afaceri Internaționale
** începând cu data de 1 Octombrie 2022 (an universitar 2022-2023), programul de studii va fi organizat de către Facultatea de Finanțe și Contabilitate
Programul de masterat “Gestiunea și Auditul Afacerilor” a fost acreditat în anul 2015 de către Association of Chartered Certified Accountants (A.C.C.A.).
Începând cu anul universitar 2014-2015, Facultatea organizează și un program de studii universitare de masterat în domeniul Finanțe, cu predare în limba engleză, „Finance”, program de tip Dual Degree realizat în parteneriat cu Universitatea din Siena, Italia.
Decan: Lect.univ.dr. Ivănescu Iuliu Marin
- A absolvit Universitatea Româno-Americană în anul 1999, este cadru didactic în cadrul departamentului de Comerț, Integrare Economică și Administrarea Afacerilor și titular la Facultatea de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internaționale din cadrul Universității Româno-Americane. A obținut titlul de doctor în Economie în anul 2007.
- Domenii de competentă profesională: comerț internațional, competitivitate economică, diplomație economică și relații internaționale, macroeconomie.
- Contact: [email protected]
Prodecan: Lect.univ.dr. Grigore Nela Ramona
- A absolvit Facultatea de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internaționale din cadrul Universității Româno-Americane în anul 2006. Deține titlul de doctor în domeniul Economie și Afaceri Internaționale din 2012.
- Domenii de competentă profesională: Este lector universitar în cadrul Departamentului Comerț, Integrare Economică și Administrarea Afacerilor. Domeniile de interes în activitatea didactică și de cercetare sunt: integrarea economică europeană, politici în domeniul concurenței, etică și leadership în afaceri.
- Domeniu de competentă managerială: La nivelul facultății coordonează în principal activitățile din domeniul relațiilor internaționale și dezvoltarea strategică a parteneriatelor cu mediul de afaceri.
- Contact: [email protected]
Director Departament: Conf.univ.dr. Sorlescu Mariana
- A absolvit Facultatea de Economie Generală, în cadrul Academiei de Studii Economice București, în anul 1997, este cadru didactic titular la Facultatea de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internaționale din cadrul Universității Româno-Americane. A obținut titlul de doctor în Economie în anul 2006.
- Domeniile de interes în plan didactic și de cercetare sunt: micro și macroeconomie, dezvoltare durabilă, politici economice internaționale, economie mondială.
- Contact:[email protected]
Departamentul de Comerț, Integrare Economică și Administrarea Afacerilor contribuie la derularea activității didactice și de cercetare științifică la nivelul fiecărui program de studii aferent domeniilor Economie și afaceri și Administrarea afacerilor în turism.
La nivelul departamentului, se coordonează activitățile personalului didactic și de cercetare în concordantă cu planul managerial, se contribuie la elaborarea și implementarea planurilor de învățământ, se elaborează statele de funcții în colaborarea cu Consiliul Departamentului, în conformitate cu prevederile legale.
Director Departament: Lect.univ.dr. Lungu Cosmin Ionuț
- A absolvit Universitatea Româno-Americană, facultatea de Relații Comerciale și Financiar Bancare Interne și Internaționale în anul 2002; este doctor în economie specializarea contabilitate din anul 2007; este cadru didactic în cadrul departamentului de Finanțe, Credit, Contabilitate titular al cursurilor: Fundamentals of Accounting, Financial Accounting, International Financial Accounting, Contabilitate creativă, Audit financiar. Este expert contabil membru al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România -C.E.C.C.A.R. și auditor financiar membru al Camerei Auditorilor Financiari din România-CAFR.
- Domenii de interes în plan didactic și de cercetare sunt: Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS), Standardele Internaționale de Audit (ISA), Piață de capital.
- Contact:[email protected]
Activitățile Departamentului de Finanțe, Credit, Contabilitate se circumscriu direcțiilor strategice ale universității cuprinse în cadrul planului strategic de dezvoltare instituțională, precum și celor ale facultății.
Obiectivul departamentului este de consolidare a poziției și de creștere a prestigiului prin intermediul cadrelor didactice, programelor de studii gestionate și studenților / masteranzilor săi atât în cadrul activităților didactice, cât și celor de cercetare științifică.
La nivelul departamentului se organizează comisii consultative constituite din membri, angajatori precum și specialiști în domeniu în vederea compatibilizării conținutului planurilor de învățământ și a disciplinelor aferente acestora cu cerințele pieței muncii. Modernizarea procesului de transmitere a informațiilor prin digitalizarea activităților didactice precum și creșterea componentei participative și stimulative a actului didactic prin introducerea cursurilor interactive reprezintă o prioritate a departamentului Finanțe, Credit, Contabilitate.
PROGRAME DE STUDII UNIVERSITARE DE LICENȚĂ:
- ”Afaceri Internaționale” – 3 ani, învățământ cu frecvență / Învățământ cu frecvență redusă, program cu predare în limba română
- ”International Business” – 3 ani, învățământ cu frecvență, program cu predare în limba engleză
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să apăsați aici!
PROGRAME DE STUDII UNIVERSITARE DE MASTERAT:
- ”Afaceri Internaționale” – 2 ani, învățământ cu frecvență, program cu predare în limba română
- ”International Business and Entrepreneurship” – 2 ani, învățământ cu frecvență, program cu predare în limba engleză
- ”International Economic Relations & Economic Diplomacy” – 2 ani, învățământ cu frecvență, program cu predare în limba engleză
- ” International Economic Relations & European Union Studies (IEREUS)” – 2 ani, învățământ cu frecvență, program cu predare în limba engleză
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să apăsați aici!
PROGRAME DE STUDII UNIVERSITARE CU ”DUBLĂ DIPLOMĂ”:
LICENȚĂ
- ”Afaceri Internaționale” – Northwood University, SUA (program de licență)
- ”International Business” – St. Francis College & Northwood University, SUA
MASTERAT
- International Economic Relations & European Union Studies (IEREUS), University of York, UK
Pentru mai multe detalii despre programele de licență vă rugăm să apăsați aici, iar pentru cele de masterat, aici!
”AN PREGĂTITOR PENTRU LIMBA ROMÂNĂ” dedicat studenților străini – click aici pentru mai multe informații.
Decan: Lect.univ.dr. Grigore Nela Ramona
- În anul 2006 a absolvit Universitatea Româno-Americană. Deține titlul de doctor în domeniul Economie și Afaceri Internaționale din 2012, fiind titular la Facultatea de Afaceri Internaționale din cadrul URA.
- Domenii de competentă profesională: Este lector universitar în cadrul Departamentului Comerț, Integrare Economică și Administrarea Afacerilor. Domeniile de interes în activitatea didactică și de cercetare sunt: integrarea economică europeană, politici în domeniul concurenței, etică și leadership în afaceri.
- Domeniu de competentă managerială: La nivelul facultății coordonează în principal activitățile din domeniul relațiilor internaționale și dezvoltarea strategică a parteneriatelor cu mediul de afaceri.
- Contact: [email protected]
Prodecan: Conf.univ.dr. Militaru Iuliana
- Contact: [email protected]
Director Departament: Conf.univ.dr. Sorlescu Mariana
- A absolvit Facultatea de Economie Generală, în cadrul Academiei de Studii Economice București, în anul 1997, este cadru didactic titular la Facultatea de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internaționale din cadrul Universității Româno-Americane. A obținut titlul de doctor în Economie în anul 2006.
- Domeniile de interes în plan didactic și de cercetare sunt: micro și macroeconomie, dezvoltare durabilă, politici economice internaționale, economie mondială.
- Contact:[email protected]
Departamentul de Comerț, Integrare Economică și Administrarea Afacerilor contribuie la derularea activității didactice și de cercetare științifică la nivelul fiecărui program de studii aferent domeniilor Economie și afaceri și Administrarea afacerilor în turism.
La nivelul departamentului, se coordonează activitățile personalului didactic și de cercetare în concordantă cu planul managerial, se contribuie la elaborarea și implementarea planurilor de învățământ, se elaborează statele de funcții în colaborarea cu Consiliul Departamentului, în conformitate cu prevederile legale.
Universitatea Româno - Americană
Ne propunem să oferim soluții de Educație și Cercetare la un înalt standard de Calitate, într-un climat intern stimulativ intelectual atât pentru studenți, cât și pentru corpul profesoral.
Avantajele noastre
Burse de studii și internshipuri în Europa, America de Nord și Asia
Studenții Universității Româno-Americane pot beneficia de experiențe internaționale atât în cadrul Programului Erasmus +, cât și în baza celor peste 100 de acorduri bilaterale ale Universității Româno-Americane.
Clubul Studenților CS-URA
O echipă de oameni extraordinari, locul unde evenimentul următor din cadrul facultății tale capătă contur – pentru ca tu să te bucuri de el și mediul în care ideile primesc valoare.
Consiliere academică și parteneriatul cu angajatorii
Universitatea dispune de un număr important de parteneriate încheiate cu angajatori din fiecare domeniu de studii, atât pentru a asigura tuturor studenților baze de practică/internshipuri, precum și numeroase locuri de muncă.