Facultatea de Drept
Facultatea de Drept oferă un program de studii de Licență cu durata de 4 ani (ZI și FR) prin care pregătește viitori specialiști practicieni în profesii juridice dar și cercetători sau cadre didactice. După finalizarea programului de licență, absolvenții pot opta să aprofundeze pregătirea prin programul de studii de Masterat Științe penale (ZI, durata 1 an), unul dintre cele mai performante masterate profesionale din România.
La programul de Licență, sunt predate atât discipline juridice fundamentale, necesare unei temeinice pregătiri cât și unele conexe acestora ori de noutate, menite să ofere o cultură juridică solidă studenților noștri.
Urmând programele de studiu ale Facultății de Drept, studenții:
- Beneficiază de studiul unor discipline singulare în structura învățământului juridic din România, precum: Cooperare juridică internațională în materie penală, Comunicare și relații publice, Istoria dreptului american, Drept constituțional american etc.;
- Participă la programe de pregătire practică și internship-uri organizate încă din anul II de studiu în baza unor parteneriate cu societăți de avocatură, cabinete individuale de avocatură, birouri notariale și de executori judecătorești, judecătorii, parchete și alte instituții de profil din București și din țară;
- Beneficiază de cursuri gratuite cu profesori străini și de prezența unor profesori de la alte universități și înalți specialiști în domeniul științelor juridice, pentru susținerea unor prelegeri pe probleme care vizează armonizarea legislației românești cu cea a Uniunii Europene;
- Participă activ în proiecte de cercetare și competiții studențești interuniversitare pentru a-și dezvolta competențele în practica juridică.
Absolventii Facultății de Drept dobândesc competențe pentru:
- Cunoaşterea, înţelegerea şi aplicarea legilor şi noţiunilor fundamentale ale domeniului ştiinţific (drept civil, drept penal, drept administrativ) cu scopul soluţionării problemelor juridice
- Cooperarea eficientă cu diferiţi factori competenţi în domeniul juridic
- Comunicarea verbală şi scrisă, în scop profesional, în cel puţin o limbă de circulaţie internaţională
- Cunoaşterea principalelor categorii de raporturi juridice din diferite ramuri de drept.
- Identificarea situaţiilor sociale care necesită reglementare juridică.
- Cunoaşterea şi aplicarea metodelor şi tehnicilor de prevenire a infracţionalităţii.
- Capacitatea de adaptare, asimilare şi implementare a normelor europene în dreptul intern.
Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală Absolventă a Facultății de Drept (promoția 1997)
Director General – Ministerul Justiției
Absolvenții masteratului de Științe penale, beneficiind de o conlucrare profesională cu cadre didactice de prestigiu, dobândesc cunoștințe aprofundate în domenii de larg interes:
- clasice – drept penal, drept procesual penal, metodologie criminalistică
- mai noi – dreptul penal european, cooperarea penală internațională, protecția penală a intereselor financiare ale Uniunii Europene în România, protecția penală a sistemelor și datelor informatice, victimologie, psihologia comportamentului criminal, psihologia prevenirii criminalității.
Crearea abilităților specifice profesiilor juridice este susținută de multitudinea activităților propuse studenților pe parcursul fiecărui semestru de studiu: cercetarea practicii judiciare, studii de caz, analize comparative, proiecte de cercetare interdisciplinară, recenzii ale unor lucrări de specialitate.
Absolvenții facultății noastre au multiple oportunități de angajare în domenii de activitate precum:
- magistratură;
- avocatură;
- consilier juridic;
- notar public;
- relații diplomatice;
- executare silită;
- mediator;
- consultanță juridică pentru firme din diferite domenii (sistem bancar, industrie, comerț, construcții, transporturi, administrație publică, integrare economică europeană, diplomație, asigurări, telecomunicații, asistență socială, consultanță financiar fiscală ș.a.;
- învățământ și cercetare;
- mass-media.
Programe de LICENȚĂ:
- Drept (IF / IFR) – Ghid de studii – download
Programe de MASTERAT:
- Științe penale ( IF ) – Descriere program (elemente de bază)
Decan: Conf.univ.dr. Prună Florentina Mihaela
- Contact: [email protected]
Prodecan: Conf.univ.dr. Neagu Norel Laurențiu
- Contact: [email protected]
Director: Lect.univ.dr. Ciprian Romițan
- Arii de competență profesională: specializat în Drept privat, Dreptul familiei, Drept civil Persoane, Dreptul Proprietății Intelectuale.
- Arii de competență managerială: realizează managementul și conducerea operativă a Departamentului; coordonează activitatea didactică și de cercetare, la nivelul Departamentului; răspunde de planurile de învățământ, de statele de funcții, de managementul calității și financiar al Departamentului.
- Contact: [email protected]
Email: [email protected] Telefon: +4 031.405.8728 Locație: Campus URA, corp C, etaj 2, birou 203
Universitatea Româno - Americană
Ne propunem să oferim soluții de Educație și Cercetare la un înalt standard de Calitate, într-un climat intern stimulativ intelectual atât pentru studenți, cât și pentru corpul profesoral.
Avantajele noastre
Burse de studii și internshipuri în Europa, America de Nord și Asia
Studenții Universității Româno-Americane pot beneficia de experiențe internaționale atât în cadrul Programului Erasmus +, cât și în baza celor peste 100 de acorduri bilaterale ale Universității Româno-Americane.
Clubul Studenților CS-URA
O echipă de oameni extraordinari, locul unde evenimentul următor din cadrul facultății tale capătă contur – pentru ca tu să te bucuri de el și mediul în care ideile primesc valoare.
Consiliere academică și parteneriatul cu angajatorii
Universitatea dispune de un număr important de parteneriate încheiate cu angajatori din fiecare domeniu de studii, atât pentru a asigura tuturor studenților baze de practică/internshipuri, precum și numeroase locuri de muncă.