Facultatea de Informatică Managerială
Facultatea de Informatică Managerială asigură pentru absolvenții săi cunoștințe de specialitate, teoretice și practice, în conformitate cu cerințele actuale ale domeniului „Informatică Economică”. Profesorii facultății sunt foarte bine informați și ancorați la ceea ce se întâmplă în prezent în lume și în acest domeniu profesional, sprijinind studenții să-și dezvolte competențe atât printr-o multitudine de cursuri relevante pieței muncii, cât și prin motivația dată de calitatea actului profesoral.
Conform analizelor efectuate de Facultate, peste 92% dintre absolvenți se angajează în domeniul de activitate pentru care s-au pregătit, în cel mult un an de la absolvire. Aceasta evidențiază faptul că facultatea reușește să creeze studenților și absolvenților săi legătura între cunoștințele teoretice și abilitățile practice pe care specialiștii în domeniul informaticii economice trebuie să o dobândească.
Urmând programele de studii ale Facultății de Informatică Managerială, studenții:
- beneficiază de consiliere și îndrumare în diferite alegeri pe care le fac în anii de facultate;
- își desfășoară parte din activitatea de practică în centrele/laboratoarele specializate din cadrul universității, sub coordonarea specialiștilor de aici;
- au acces la activități de practică fie în cadrul unor firme de prestigiu din domeniul ITC, pe baza unor contracte de colaborare cu facultatea, fie în cadrul unor firme care deja colaborează cu facultatea;
- beneficiază la absolvire de orientare profesională pentru piață muncii, prin facilitarea de întâlniri între angajatori și studenți;
- participă la serii de întâlniri periodice cu firme de profil ITC și resurse umane, pe toată durata studiilor;
- au posibilitatea de a se angaja în cadrul firmelor de din domeniu ITC (software/hardware/consultanță) încă din anii terminali;
- dobândesc competențe generale, precum: proiectarea, realizarea și exploatarea de sisteme/aplicații informatice; realizarea de analize de sistem informațional la nivel micro și macro-economic; proiectarea și realizarea de site-uri; documentare pe internet, realizarea și exploatarea de aplicații de tip e-business; capacitatea de a lucra în echipă; metode și tehnici de cercetare în domeniul informaticii economice; culegerea, prelucrarea și sintetizarea datelor și informațiilor economice.
Absolvent al Facultății de Informatică Managerială (promoția 2016)
Absolvent al Facultății de Informatică Managerială (promoția 2015)
Programator, Crys Computer, Contractor IBM România; Asociat – PriceWaterhouseCoopers
Absolvenții facultății pot lucra atât în industria de software cât și în cadrul unor firme din orice alt domeniu de activitate, având competențe cel puțin pentru următoarele categorii de posturi:
- analist de sisteme informaționale;
- proiectant de sisteme informatice;
- analist-programator;
- programator (JAVA, C#, ASP, PHP, HTML, CSS, JS, VBA, etc.);
- dezvoltator de aplicații client-server și internet / intranet;
- manager de proiecte informatice;
- proiectant de site-uri web;
- administrator de baze de date (ORACLE, SQL Server, MySQL etc.);
- administrator de rețele de calculatoare;
- administrator de site-uri web;
- dezvoltator de sisteme pentru asistarea deciziilor și sisteme expert;
- consultant în domeniul tehnologiilor informatice;
Absolvenții pot lucra, de asemenea, ca economiști, având avantajul că stăpânesc un bogat instrumentar informatic și au abilități deosebite în utilizarea calculatorului.
Programe de licență:
- Informatică Economică (Ghid de studii – Download) – durată 3 ani, învățământ cu frecvență
- Computer Science for Economics (Study Guide – Download) – cu predare exclusiv în limba engleză, durată 3 ani, învățământ cu frecvență
Programe de masterat:
- Informatică Economică (Ghid de studii) – durată 2 ani, învățământ cu frecvență
- Computer Science for Business (Study Guide) – cu predare exclusiv în limba engleză, durată 2 ani, învățământ cu frecvență
Decan: Conf.univ.dr. Alexandru Tăbușcă
Arii de competență profesională: limbaje de programare de nivel înalt (în special Java), dezvoltarea de aplicații web, managementul bazelor de date, retelistică, inteligență artificială, modelare și tipărire 3D, protecția și securitatea datelor în format electronic, tehnologii integrate.
Arii de competență managerială: digitalizarea procedurilor operaționale, analiza și îmbunătățirea calității procesului educațional și a programelor de studii, asigurarea sustenabilității programelor universitare de studii, consolidarea și dezvoltarea relațiilor internaționale și cu mediul economico-social, coordonare și implementare proiecte/programe tehnice și de cercetare-dezvoltare în mediul privat comercial și societatea civilă atât la nivel național cât și internațional.
Contact:[email protected]
Prodecan: Lect.univ.dr. Eugen-Gabriel Garais
Arii de competență profesională: Proiectarea și administrarea bazelor de date. Proiectarea, dezvoltarea și implementarea paginilor web dinamice pe servere dedicate
Arii de competență managerială: Consolidarea și dezvoltarea strategică a parteneriatelor cu mediul socio-economic; Creșterea vizibilității și prestigiului facultății; Dezvoltarea de parteneriate strategice cu diferite instituții din străinătate; Adoptarea măsurilor necesare pentru îmbunătățirea activităților didactice și de cercetare științifică.
Contact: [email protected]
- Contact: [email protected]
Departamentul de Informatică, Statistică și Matematică din cadrul Facultății de Informatică Managerială coordonează activitatea de profil pentru toate facultățile din cadrul Universității Româno-Americane, urmărind dezvoltarea și consolidarea poziției departamentului în cadrul instituțional intern și extern, precum și asigurarea unui climat de muncă și colaborare bazat pe relații de încredere, respect și demnitate, care să stimuleze obținerea de performanțe în activitatea didactică și de cercetare științifică.
Personalul didactic desfășoară activitate de cercetare științifică în domeniul disciplinelor cuprinse în planurile de învățământ al programelor de studii universitare de licență și de masterat, în concordanță cu domeniul de expertiză și cu preocupările științifice proprii.
De asemenea, cadrele didactice manifestă un interes deosebit pentru inițierea studenților și masteranzilor în activitatea de cercetare științifică, aceasta desfășurându-se în cadrul cercurilor științifice organizate pe domeniile de licență și masterat. Lucrările de cercetare științifică ale studenților și masteranzilor sunt valorificate prin comunicări științifice susținute în cadrul Sesiunilor Cercurilor Științifice Studențești.
Creșterea calității corpului profesoral este o preocupare permanentă a conducerii departamentului, evaluarea acesteia realizându-se pe baza unor criterii, metodologii și instrumente de evaluare periodică a personalului didactic, ce vizează activitatea didactică, rezultatele activității de cercetare științifică, precum și gradul de implicare în activitățile specifice desfășurate la nivelul departamentului, facultății și universității.
Email: [email protected]
Telefon: +4 031.405.8728 Locație: Campus URA, corp C, etaj 5, birou 503
Universitatea Româno - Americană
Ne propunem să oferim soluții de Educație și Cercetare la un înalt standard de Calitate, într-un climat intern stimulativ intelectual atât pentru studenți, cât și pentru corpul profesoral.
Avantajele noastre
Burse de studii și internshipuri în Europa, America de Nord și Asia
Studenții Universității Româno-Americane pot beneficia de experiențe internaționale atât în cadrul Programului Erasmus +, cât și în baza celor peste 100 de acorduri bilaterale ale Universității Româno-Americane.
Clubul Studenților CS-URA
O echipă de oameni extraordinari, locul unde evenimentul următor din cadrul facultății tale capătă contur – pentru ca tu să te bucuri de el și mediul în care ideile primesc valoare.
Consiliere academică și parteneriatul cu angajatorii
Universitatea dispune de un număr important de parteneriate încheiate cu angajatori din fiecare domeniu de studii, atât pentru a asigura tuturor studenților baze de practică/internshipuri, precum și numeroase locuri de muncă.