Școala internațională de iarnă în Turism și Managementul Ospitalității, 25 ianuarie – 3 februarie 2024
Astăzi a avut loc lansarea primei ediții a “Școlii internaționale de iarnă”, organizată de Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității din cadrul Universității Româno-Americane, la care au participat atât studenți români, cât și studenți din diferite țări. Cursurile școlii de iarnă se vor desfășura în perioada 25 ianuarie – 3 februarie 2024.
În deschiderea evenimentului, doamna Lect.univ.dr. Camelia Gheorghe, Decan al Facultății de Turism și Managementul Ospitalității, a oferit studenților o prezentare a Facultății sub egida căreia se desfășoară școala internațională de iarnă, urmată apoi de o prezentare a României și a orașelor majore de interes pentru vizitare, susținută de Asist. Univ. Dr. Cristina Stoenescu.
Studenți din mai multe țări, precum Croația, Cehia, Lituania, și-au exprimat entuziasmul de a putea participa la o astfel de oportunitate unică, care în viziunea lor, le dă posibilitatea să învețe despre industria turismului, să cunoască noi culturi, să călătorească, să experimenteze diverse activități și, nu în ultimul rând, să își facă prieteni noi.
Inițiativa școlii internaționale de iarnă inițiată de Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității a stârnit și interesul altor universități din București și din țară, fiind prezenți la evenimentul de deschidere și invitați din rândul altor universități precum Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
La finalul evenimentul de lansare, studenții s-au bucurat să participe la un tur ghidat al campusului în care au descoperit diverse facilități oferite de Universitatea Româno-Americană.
Programul oficial al școlii de iarnă include:
- O săptămână de cursuri și activități practice în București în domeniul turismului și ospitalității cu profesori din Portugalia, Franța și România, precum și cu directori generali ai unor companii de turism și ospitalitate. În plus, studenții vor avea parte și de de activități culturale în care vor vizita Palatul Parlamentului, Castelele Peleș și Bran.
- 3 zile la munte, la Predeal, unde se vor organiza vizite de lucru, drumeții, jocuri de iarnă și alte activități extracurriculare.
- Oficial, școala de iarnă se închide în București pe data de 3 februarie, însă aceasta va fi urmată de două sesiuni on-line finale: prima, pe 9 februarie, în care studenții își vor prezenta proiectele rezultate în urma participării la școala internațională de iarnă, și o a doua sesiune de concluzii finale în data de 10 februarie.
Universitatea noastră este extrem de încântată să fie inițiatoarea unui astfel de eveniment de amploare cu participare internațională, care poate fi un model de urmat și de alte universități din țară.